Dětští klienti  navštívili během prázdnin  mnohé kouty Českolipska. Byli jste ve všech?

Díky Nadačnímu fondu Albert proběhl o prázdninách příměstský tábor pro klienty sociálně aktivizační služby Startér, ke kterým se přidaly také děti z nízkoprahového Klubu Koule.

Tábor byl koncipován pro děti, které nemají příležitost objevovat pro někoho běžná místa k trávení volného času. Společně se sociálními pracovníky tak děti navštívily zoo v Děčíně, skalní hrad ve Sloupu v Čechách, zámek v Zákupech, zoopark v Doksech nebo se projeli na populárním parníku na Máchově jezeře.

„Děti díky Nadačnímu fondu Albert prožily podnětných pět dní, které si dle ohlasů moc užily. Věříme, že získaly zážitky, o kterých mohou v září vyprávět svým spolužákům ve škole,“ říká vedoucí sociálně aktivizační služby Startér Markéta Chýlková.

Klienti Klubu Koule NZDM dále pokračovali ve výletování a sociální pracovnice jim zorganizovaly cyklovýlet na Panskou skálu, hráč discgolfu Jakub Šíma v roli dobrovolníka je zasvětil do sportu, který kombinuje hod létajícím talířem a golf, na jeden den se s FBC Česká Lípa zúčastnili florbalového soustředění v Kravařích, navštívili koupaliště v Dubici i Horní Polici a uspořádali přátelský turnaj ve stolním fotbale s NZDM Vafle.

Měli jste také takhle bohaté léto?

132Tento projekt byl finančně podpořen Nadačním fondem Albert v rámci grantového programu Nadační fond Albert dětem.

Tříkrálová sbírka 2023